Специално отношение

… Колко повече вашият Отец, Който е на небесата [бидейки съвършен] дава добри и благоприятни неща на онези, които продължават да Го молят! Матей 7:11

Всеки от нас би искал да бъде облагодетелстван или да му се показва специално отношение. Това гордост ли е? Не, ако тази позиция идва от Бога, а не от обикновени лични амбиции или от собствените ни егоистични усилия да привлечем внимание към себе си.

Ако трябва да бъда напълно честна, аз се наслаждавам на факта, че Бог отличава някои хора. Забавно е да гледам как Той отделя някого, за да му показва специално внимание или преференциално отношение. Да виждаме как Той действа мощно в живота на някого предизвиква истинска възхвала и благодарност.

Винаги е приятно да имаш благоволението на Бога. Изглежда, че това не се случва толкова често, колкото ни се иска. Част от проблема е в нас. Има толкова много неща, които Бог би искал да направи за нас, но не може, защото ние не сме ги поискали. Една от причините да не искаме е че не се чувстваме достойни. Никой от нас не е достоен сам по себе си, но Бог ще ни даде благоволение, ако поискаме!

Време е да повярваме, че Бог иска да ни благослови. Той обича да ни дава Своята благосклонност. Като изкупено, простено, обичано Божие дете, запишете това на плочата на сърцето си днес: Вие сте зеницата на Божието око. Той ви обича!


Нашият Небесен Отец иска Неговите деца да се изправят и да бъдат всичко, за което Неговият Син Исус даде живота Си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon