Стабилни като дърво, посадено при потоци води

Стабилни като дърво, посадено при потоци води

Ще бъде като дърво, посадено при потоци води, което дава плода си на времето си и чийто лист не повяхва; във всичко, което върши, ще благоуспява [и ще достигне до зрялост]. –ПСАЛОМ 1:3

Стабилността е нещо, от което ние всички се нуждаем. Стиховете в Еремия 17:8 и в Псалом 1:3 ни поучават да бъдем като посадени дървета, които са вкоренени здраво. В Първо Петрово 5:8 се казва, че трябва да бъдем здравомислещи и уравновесени (да имаме самоконтрол), за да можем да се предпазим от Сатана и той да не може да ни погълне. За да му се противопоставим, ние трябва да бъдем вкоренени, установени, силни, непоклатими и решителни в Христос.

Исус е най-добрата почва, в която да бъдем вкоренени. Вие можете да разчитате на Него, за да бъдете стабилни – Исус е същият през цялото време, винаги верен, лоялен, верен на Своето Слово и на Своето естество. Той не мисли по-един начин сега и по-друг начин следващия път. Той не се променя според обстоятелствата, така че, ако вие сте вкоренени в Него, и вие също няма да го правите.

Бог иска да ни даде сила да бъдем спокойни в изпитанията. Той иска ние да бъдем стабилни като дърво, посадено при потоци води, но ние избираме къде ще бъдем посадени. В света ли ще бъдем посадени? В нашите емоции ли? В нашите обстоятелства? В нашето минало? Или ще изберете днес да посадите себе си в Христос? Насърчавам ви да зависите от Него. Неговата стабилност може да бъде ваша днес.


Молитва

Господи, аз искам да бъда здраво вкоренен в Теб. Ти никога не се променяш, така че аз зная, че мога да разчитам на Теб да ме поддържаш стабилен във всички обстоятелства.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon