Станете и продължете напред с Бога!

Станете и продължете напред с Бога!

Исус му каза: Стани, вдигни постелката си и ходи! –ЙОАН 5:8

В Йоан 5 глава има история за човек, който вярвам, че представлява много такива хора, които не искат или отказват да се променят.

По време на един еврейски празник в Ерусалим, Исус посети къпалнята Витезда, където се събираха болни хора, които се надяваха да бъдат изцелени. Един от хората, които чакаха да бъдат изцелени, беше човек, който беше сакат от тридесет и осем години. Когато Исус го видя, Той го попита дали иска да бъде изцелен.

Според мен отговорът на човека ни показва защо той не е бил изцелен в продължение на тридесет и осем години. Той каза: „Нямам кой да ми помогне да вляза в басейна, когато водата се раздвижи”. В крайна сметка, човекът бягаше от отговорност. Вторият му проблем беше, че обвиняваше другите. Човекът каза: „Докато се опитвам да вляза вътре, когато се раздвижи водата, друг слиза преди мен”. Как отговори Исус? Той не го съжаляваше. Вместо това Исус му каза: „Стани, вдигни постелката си и ходи”.

За да се случи промяната в живота ви, вие не можете да бъдете в плен на обстоятелствата. Знайте, че Бог иска и е готов да ви помогне днес. Вие просто трябва да решите да Му се доверите. Станете и активно преследвайте свободата, която Той ви дава.


Молитва

Господи, аз не искам да бъда жертва на моите обстоятелства. Искам да се променя. Приемам Твоята сила и Твоята свобода днес. Вярвам, че ще се случи истинска промяна в живота ми, когато ходя с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon