Създайте правилната атмосфера

Създайте правилната атмосфера

Aко е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всички човеци. (РИМЛЯНИ 12:18)

Ако искаме да чуваме от Бога, ние трябва да създадем благоприятна атмосфера за Неговото присъствие. Като под атмосфера имам предвид обстановката, или преобладаващото настроение, което ни заобикаля. Атмосферата се създава от отношението, а определено отношение увеличава или пречи на нашето взаимоотношение с Бога. За да чуваме от Бога, ние имаме нужда от атмосфера на мир и можем да поддържаме мира с нашето отношение на вяра в Бога и желание да простим на онези, които са ни разстроили.

Ние може да усещаме противопоставяне в атмосферата, когато го има. Също както може да усещаме и мира на местата, където хората и ситуациите са в състояние на мир, и трябва да работим за създаването и поддържането на атмосфера на мир, където и да отидем, защото ние не можем да чуваме от Бога сред размирици и смут. Отношението на спор, противопоставяне и разногласия не създават атмосфера, в която Бог ще говори, а Той ще говори в атмосфера на мир, където сърцето – и умът – са изпълнени с мир и любов.

За да се радваме в пълнотата на Божието присъствие, ние трябва постоянно да поддържаме такава атмосфера около нас и вътре в сърцето си, която да бъде подходяща да отдаваме почит на Бога. Ако искаме да чуваме от Бога, ние трябва да се откажем от всяко лошо отношение под господството на Исус Христос, за да можем да спомогнем за създаването на атмосфера, в която да можем да усещаме Неговото присъствие и да чуваме Неговия глас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Влезте в ролята на миротворец.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon