С легализма е свършено

С легализма е свършено

А Исус, като прие оцета, каза: Свърши се, и наведе глава, и предаде дух. (ЙОАН 19:30)

Когато Исус извика от кръста: „Свърши се!“, Той имаше предвид, че със системата на легализъм е свършено и че сега не само религиозните първосвещеници можеха да влязат в Божието присъствие, но вече всички хора можеха да се наслаждават на Неговото присъствие, да говорят с Него и да чуват Неговия глас.

Преди Исус да умре за нас, единственият начин да получим Божиите обещания беше да живеем един съвършен, безгрешен живот (като бъдем много легалистични), или да принасяме кръвни жертви за грях, жертвоприношението на заклани животни. Когато Исус умря и плати за греховете на човечеството със Своята собствена кръв, Той отвори пътя за всеки човек да се наслаждава на Божието присъствие. Когато Исус каза: „Свърши се“, Той ни покани да имаме един по-скоро свободен живот, отколкото да живеем в страх. Такъв живот, в който да можем да бъдем водени от Святия Дух, вместо от правила и правилници. Обикновените хора, които не правят всичко правилно през цялото време, сега могат да влязат свободно в Божието присъствие.

Свободата от легализъм не е призив към беззаконие или мързел. Тя е отговорност на всеки от нас да изучаваме Божието слово и да чуваме от Бога за себе си, което Бог винаги е искал от началото на времената.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бог ви обича и иска вие да се наслаждавате на живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon