Да се храним с „твърдата храна“ на Божието слово

Да се храним с „твърдата храна“ на Божието слово

А твърдата храна е за пълнолетните, които чрез упражнение са обучили чувствата си да разпознават доброто и злото. –ЕВРЕИ 5:14

Спомням си времето, когато хранех децата си и докато им давах банани и праскови всичко беше наред. Но когато сложех в устата им лъжица пълна с грах, те казваха „Пуф!” и плюеха всичко. Така че аз събирах грахта от брадичката им и я пъхах обратно в устата им. Отне ми известно време, но рано или късно те вече ядяха грах.

Същото е и с бебетата християни. Когато започнем да консумираме Божието слово, ние израстваме духовно. Спираме да ходим по плът и започваме да правим това, което Той иска да правим.

В Притчи 4:18 се казва, че пътят на праведността свети все по-ярко и ясно всеки ден, докато ние продължаваме да действаме според Божието слово. Ключовата дума тук е продължаваме. Ние трябва да продължаваме да обичаме Словото, да изучаваме Словото и да слушаме Словото, за да може то да ни преобразява.

Минавали ли сте някога на жълто на светофара? Може би сте бързали много и сте си мислили: Мога да успея да мина. Ако правите това отново и отново, накрая ще предизвикате катастрофа. Е, същото е и с Божието слово.

Ако продължаваме напред и правим това, което знаем, че не трябва да правим и просто се опитваме да се измъкнем, накрая може да бъдем наранени. Божието слово е тук, за да ни предпази.

В Евреи 5:14 се казва: Твърдата храна е за онези, които са зрели, които са обучили себе си да разпознават каква е разликата между правилно и погрешно (бел. пр. – превод от NLT).

„Твърдата храна“ на Словото ще ви осъди и това е положително нещо. Святият Дух ви показва, за да знаете в сърцето си, че вашето отношение смърди или че сте на погрешен път.
Да се потопите във Словото е ключът към това да живеете живот в правилната посока.

Така че не бъдете повече бебета… приемайте твърдата храна на Словото!

Молитва

Господи, зная че Твоето Слово е единственият път към зрялостта. Води ме и ми помагай да израсна, докато приемам твърдата храна на Твоето Слово, за да бъда човекът, който Си ме създал да бъда в Христос!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon