Тесен е пътят

Тесен е пътят

Понеже тясна е портата (свита под натиск) и стеснен и труден е пътят, който води към живот, и малцина са онези, които го намират. –МАТЕЙ 7:14

Да следваме Бога означава да вървим по „тесния път”. Това значи да се изправим лице в лице с беди и нещастия. Ето няколко неща, които съм научила и които ми помагат да продължавам да вървя напред:

1. Божието Слово е граница за моя живот. До толкова, до колкото стоя в границите, поставени в Писанието, аз ще имам мъдростта и разбирането да знам какво трябва да направя и да имам онова, от което се нуждая в Христос, за да го направя. Бог е верен и истинен на Своето Слово.

2. Трябва да съм готова да завърша онова, което съм започнала. Бог използва посветени хора, които не са водени от емоции. Лесно е да бъда развълнувана в началото, когато нещо е ново, но онези, които пресичат финала, са онези, които показват упоритост, когато никой друг вече не е ентусиазиран.

3. Когато никой не е тук, за да ми помогне, аз започвам да опознавам Исус много добре. Тесният път на живота, посветен на Бога, в който не се съобразяваме с начина, по който хората вършат нещата в света, често е самотен. Но да ги разменим за това да спечелим истинска интимност с Христос си струва повече от всичко друго, което изобщо бихме могли да получим от света.

Вярвам, че тези истини могат да ви помогнат, както са помогнали и на мен. Винаги помнете, че въпреки че ще има опозиция, наградата от това да ходите по тесния път винаги си струва.


Молитва

Святи Душе, аз имам желание да ходя по тесния път – пътят на живот в Христос. Запази ме в рамките на Твоите граници и ми покажи как да живея така, че да мога да устоя до края.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon