Тихо, моля!

Тихо, моля!

Възлагай делата си на Господа и ще се утвърдят твоите мисли и намерения. (ПРИТЧИ 16:3)

Бог се намесва в живота ни, когато ние Го помолим. Когато спрем да се опитваме да правим нашето си нещо по нашия си начин, Той поема управлението. Кога Бог наистина започва да ни говори интимно и мощно? Когато спрем да говорим и започнем да слушаме. Вместо да се опитваме да разрешим собствените си проблеми, да се тревожим и да се измъчваме за тях, ние трябва да останем тихи да слушаме какво ни казва Бог.

Днешният стих споменава за нашите „дела“. Много пъти нашите дела са нещата, които ние „изработваме” в умовете си – нашето разсъждаване и умуване, нашето анализиране и опити да разберем какво става или какво трябва да направим. Бог казва, че ако възложим делата си на Него, нашите мисли и намерения ще бъдат утвърдени. С други думи, ако можем да успокоим ума си, ние ще мислим ясно, ще можем да възприемаме и Бог ще може да ни дава идеи и да ни говори за иновативни стратегии и посоки.

Веднъж аз бях разстроена за нещо и се бях разтревожила за това какво да направя относно един проблем, който имах и не получавах никакъв отговор. Най-накрая се успокоих и попитах Бога какво трябва да направя, а Той просто каза: „Направи това, което би казала на някой друг да направи, ако дойде при теб за съвет в същата ситуация”. Аз моментално разбрах какво да направя и моят мир се върна. Бог има отговори за нас, ако ние просто замълчим и Го слушаме.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Запазете ума си спокоен и замълчете, за да може Бог да ви говори и да утвърди мислите и намеренията ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon