Бог казва: „Ти можеш да Ми се довериш”

Бог казва: „Ти можеш да Ми се довериш”

Блажен онзи човек, който се бои от Господа (почита Го и Му се покланя)… от лош слух няма да се страхува; сърцето му е непоколебимо, понеже уповава (и е уверен и сигурен в Него, обляга се) на Господа. (ПСАЛОМ 112:1–7)

Понякога Бог говори, като ни дава мир дълбоко вътре в сърцето ни. Понякога може да се сблъскате със ситуации, в които всички около вас ви казват да се доверите на Бога и да имате мир, но ви убягва „как да го направите”. Страховете ви крещят, изнервят ви и ви заплашват. Приятелите ви казват: „Всичко ще бъде наред”, но на вас ви се струва трудно да го повярвате, докато Самият Бог не ви проговори дълбоко в сърцето и не ви каже: „Ти можеш да ми се довериш. Аз ще се погрижа за това. Всичко наистина ще бъде добре.”

През 1989 г. аз отидох на лекар за редовен преглед. Той откри малка бучка в гърдата ми, която се оказа от вида на бързорастящия рак и лечението препоръчваше да се оперира незабавно.

В резултат на тази новина, аз се борех с огромен страх. Не можех да спя и имаше моменти, когато страхът ме удряше толкова силно, че усещах как ще падна. Без значение колко човека от семейството и приятелите ми казваха, че Бог ще се погрижи за това, аз все още се борех с голям страх, докато една сутрин много рано, около 3:00 часа, когато се опитвах да спя и не можех, Бог ми проговори дълбоко вътре в сърцето и ми каза: „Джойс, ти можеш да Ми се довериш”.

След това не съм преживявала повече този отвратителен страх. Аз бях неспокойна, докато чаках за резултатите от теста на лимфните ми възли, за да видя дали имам нужда от лечение за в бъдеще, но не бях ужасена и знаех, че съм в Божиите ръце. Знаех, че каквото и да стане, Той ще се погрижи за мен.

Оказа се, че не се нуждая от лечение за в бъдеще. Ние осъзнахме, че Бог беше спасил живота ми чрез ранната диагностика. Накрая аз бях благодарна вместо изплашена – и това може да се случи във всяка ситуация, когато се научим да чуваме Божия глас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Доверете се на Бога, Той няма да ви разочарова.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon