Тройното въже не може лесно да се скъса

Тройното въже не може лесно да се скъса

И ако някой надвие срещу един, който е сам, двама ще устоят насреща му; и тройното въже не се къса бързо. –ECЕКЛЕСИАСТ 4:12

Няма нищо по-добро от един наистина чудесен брак и нищо по-лошо от един лош брак. Християнските бракове са предопределени да бъдат живо доказателство, че двама човека могат да станат голяма сила, действаща за постигането на Божията воля – както за наше удоволствие, така и за влияние и промяна в света.

Обаче съчетаването на две личности в един хармоничен брак е процес, който няма да се случи от само себе си. Един добър брак не се случва просто така, без значение колко сте лудо влюбени когато се ожените. Вие трябва да поканите Бога в този процес.

Когато познаваме Исус и Го поканим в нашия брак, нашите взаимоотношения са изградени от три нишки. А има голяма сила в съюза на един мъж и една жена, когато Христос е включен в него. Щастието в брака не е в това да си намерим партньор, който винаги действа по начина, по който ние искаме. То е в това двама човека, които не са съвършени, да се доверят на един съвършен Бог и да се съобразят и преобразят според Неговата воля и цел за тях. Това е брак, който Бог може да благослови!


Молитва

Господи, аз обичам брачния си партньор, но въжето, изградено от две нишки, не е достатъчно. Аз искам да извърша това, което се очаква от мен, а именно да Те поканя в нашия брак, за да може Ти да укрепиш нашата любов един към друг и да ни водиш в Твоя план за нас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon