Тълкуване на езици

Тълкуване на езици

На друг способността да тълкува [такива] езици. (1 КОРИНТЯНИ 12:10)

Според 1 Коринтяни 14:27, когато човек говори на езици по време на публично поклонение, посланието трябва да бъде разтълкувано. Понякога съм получавала разбиране или тълкуване на послания, дадени на езици. Те идват при мен като впечатление или познание в духа ми за това, което Бог се опитва да предаде на слушателите.

В много християнски среди не се знае нищо за духовните дарби, защото няма никакво поучение на тази тема. Вярвам, че ние живеем в трудни времена и се нуждаем от цялата свръхестествена помощ от Бога, която можем да получим. Важно е да не бъдем измамени, но също така е важно да не се страхуваме толкова много, че да отхвърляме Божиите дарби.

Павел насърчава вярващите да се молят на езици и да се молят за дарбата на тълкуване, затова вярвам, че ние трябва да правим същото. Дарбата на тълкуване ни позволява да разберем по-добре за какво се молим, когато използваме своя личен молитвен език. Тълкуването е различно от превода. Ние не получаваме разбиране дума по дума, а по-скоро общо усещане за това, което Бог говори на Своя народ.

Бог е Дух, а ние сме духовни същества, които трябва да се научат да усещат в духа си какво ни говори Той. Насърчавам ви да изучавате тези неща за себе си и да помолите Бога за разбиране на всички Негови чудесни дарби. Важното е да имате отворен ум и да следвате ръководството на Святия Дух, когато се молите и търсите Бога.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бъдете смели и помолете Бог да ви води, за да разбирате Неговите скрити тайни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon