Търсете единственото нещо

Едно нещо поисках от Господа, което ще търся, за което ще се допитвам и което ще изисквам [настойчиво]: да живея в дома Господен [в Неговото присъствие] през всичките дни на живота си, да гледам и да съзерцавам красотата [сладката привлекателност и възхитителната прелест] на Господа и да размишлявам, да обмислям и да се допитвам в Неговия храм. ПСАЛОМ 27:4

Ако можехте да поискате само едно нещо от Господа, за какво бихте се помолили? Давид казва, че е поискал само едно нещо: да живее в Божието присъствие.

Да бъдем близо до Бога трябва да бъде най-големият приоритет в живота ни. Но можем да бъдем толкова разсеяни от събитията в ежедневието, че да пренебрегнем най-важното – да прекарваме време с Бога, да Го познаваме, да Го ценим, да търсим Неговото водителство.

В света има много празни хора, които се опитват да задоволят празнотите в живота си с нова кола, повишение, връзка или нещо друго. Но усилията им да намерят пълно удовлетворение в тези неща никога не дават резултат, защото всеки от нас има в себе си празнота, която нищо не може да запълни, освен Самият Бог.

Насърчавам ви да търсите първо Бога и да поставяте другите неща в живота си на заден план. Ако Го поставяте на първо място във всичко, което правите, ще бъдете благословени неимоверно.


Бог е „Единственото нещо“, което може да ви даде нестихваща радост, мир, удовлетворение и задоволство.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon