Да живеем с удовлетворение и задоволство

Уловете Божието видение за победа във вашия живот!

… А благочестието с удовлетворение (това удовлетворение, което е чувството на вътрешна достатъчност) е голяма и изобилна печалба. –1 ТИМОТЕЙ 6:6

В Библията се казва, че благочестието, съпътствано от удовлетворение, е голяма и изобилна печалба. Това, което разбирам от този стих, е че благочестивият човек, който е удовлетворен, е на най-доброто място, на което е възможно да бъде.

Радостта не идва от това обстоятелствата около вас да са наред и да са под контрол; тя идва от онова, което е в сърцето ви. Например светът е пълен с хора, които имат това, което си мислят, че искат, а те все още не са щастливи. Всъщност някои от най-нещастните хора в света са хората, които изглежда че „имат всичко“.

Задоволството не е свързано със славата или с това да бъдеш известен, с това колко много пари имаш, с твоя пост на работното място или със социалния ти кръг. То не се крие в нивото на образованието ти или в това какъв е социалният ти статус. Задоволството е отношение на сърцето.

Няма по-щастлив човек от истински благодарния, от истински доволния човек. Думата доволен означава „да бъдеш удовлетворен до степен, в която нищо не те притеснява, без значение какво се случва, но не и удовлетворен до степен, че никога да не искаш никаква промяна“.

Ние всички искаме да видим как нещата се подобряват. Не трябва да се притеснявате от мястото, на което се намирате в момента. Можете да изберете да вярвате, че Бог работи, че нещата се променят и че вие ще видите резултата от това на правилното време.

Животът зависи изцяло от избора, който правим… така че избирайте задоволството и удовлетворението всеки един ден от живота си. Няма да сбъркате, когато го правите.


Молитва

Господи, аз искам да бъда доволен и удовлетворен там, където съм, точно тук, точно сега. Дай ми силата да избера да бъда доволен във всеки един ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon