Управление на кризи

Управление на кризи

Със сигурност зная това, че ще бъде добре на онези, които [с благоговение] се боят от Бога, които Го почитат и Му се покланят, осъзнавайки Неговото непрестанно присъствие. (ЕКЛИСИАСТ 8:12)

Бог ме е научил на някои ценни уроци за управление на кризи. Исус каза: „Елате при Мене” (Матей 11:28). Той не каза тичайте да си вземете телефона и се обадете на трима приятели, когато се сблъскате със спешна ситуация. Аз не съм срещу това да поискаме от хората да се молят за нас, но ако тичаме при хората, ние няма да намерим лек; ще намерим само превръзка.

Ние се сблъскваме с много предизвикателства и кризи в живота. Понякога кризите са големи; понякога са малки. За да избегнем това да живеем в състояние на постоянна спешност, Господ е запечатал в съзнанието ми да Го търся постоянно и усърдно. В миналото аз търсех да прекарвам време с Бога от време на време, когато имам големи проблеми в живота. Накрая разбрах, че ако някога искам да изляза от режима на криза, аз трябва да търся Бога така, все едно че отчаяно се нуждая от Него през цялото време – във време на трудности и по време на сезони на голямо благословение.

Ние често не включваме Бога в нашите приоритети когато нещата вървят добре за нас. Но аз съм забелязала, че ако търсим Бога единственото когато сме отчаяни, Той често ни държи в отчайващи обстоятелства, за да поддържаме взаимоотношенията си с Него.

Бог винаги ще ни избави и ще ни помогне, когато отиваме при Него в молитва. Но ако искаме да бъдем в състояние на постоянен мир и победа в живота, ние трябва усърдно да Го търсим по всяко време, както и стихът за днес ни подбужда да правим.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Упражнявайте добро управление на кризи, като поддържате взаимоотношения с Бога по всяко време.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon