Усмихнете се!

Усмихнете се!

Весело сърце прави засмяно лице, а от скръбта на сърцето духът се съкрушава. –ПРИТЧИ 15:13

Всеки знае как да се усмихва. Това е един от най-големите подаръци, които Бог ни е дал. Усмивката кара хората да се чувстват добре и те изглеждат толкова красиви когато се усмихват. Когато радостта в живота ви е очевидна, тя става „заразна” и за другите. Но когато Божията радост е заключена вътре във вас и не ѝ позволявате да се покаже на лицето ви, вие лишавате хората около вас от едно приятно и освежаващо преживяване.

Повечето хора наистина не разбират как това да изразяват радостта си ще промени техните обстоятелства и може би живота на другите. Когато живеете живота си с радостта от Господа, това ще прогони негативните, депресиращи обстоятелства. А когато имаме Неговата радост дълбоко вътре в нас, ние не можем да се въздържим да не я покажем като се усмихваме!

Аз никога не бих си помислила, че това да се усмихваме е толкова сериозно нещо, но Бог ми показа колко революционна може да бъде една обикновена усмивка. Да изразяваме радостта си чрез спокойното удовлетворение на усмивката носи добри неща в нашия собствен живот и споделя радостта и светлината на Господа с другите хора… така че, усмихвайте се!


Молитва

Господи, напомни ми да се усмихвам ежедневно! Ти си ми дал голяма радост и искам да я показвам и да озарявам живота на другите хора!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon