Утешителят

Утешителят

Аз, Аз съм, Който ви утешавам. (ИСАЯ 51:12)

Различните имена на Святия Дух описват Неговия характер и Неговото служение в живота ни. Той е наречен нашият Учител, нашият Помощник, нашият Ходатай, нашият Адвокат, този, който ни укрепява и винаги е готов за действие. Тези имена разкриват какво Святият Дух иска да направи за вярващите. Днес аз искам да се фокусирам върху Него като нашият Утешител (вж. Йоан 14:16).

В продължение на много години аз редовно се ядосвах на съпруга си, защото той не ме беше утешил, когато аз чувствах, че имам нужда от утеха. Сигурна съм, че той се е опитвал, но сега аз осъзнавам, че Бог не би позволил на Дейв да ме утеши, защото вместо това аз трябваше да потърся утеха от Святия Дух. Той щеше да ми даде цялата утеха, от която имам нужда, само ако бях помолила за нея.

Бог ще позволи на хората да направят само определено количество неща за нас, и не повече. Дори онези хора, които са най-близо до нас, не могат да ни дадат всичко, от което се нуждаем през цялото време. Когато ние очакваме другите да направят за нас това, което само Бог може да направи, нашите очаквания са на погрешното място и ние винаги ще бъдем разочаровани.

Божията утеха е много по-добра от всяка друга. Човек никога не може да ни даде онова, от което ние наистина се нуждаем, освен ако Бог не назначи и не помаже този човек да ни послужи, което Той често прави. Въпреки това, Бог е единственият източник на истинска утеха и когато имаме нужда от нея, ние трябва да отидем при Него, за да я получим така, както Той смята за подходящо да ни я изпрати. Ако сте наранени и ви боли днес, аз ви насърчавам да помолите Бога за божествена утеха.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Търсете и получавайте утеха от Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon