Хванете лисиците

Хванете ни лисиците, малките лисици, които съсипват лозята… ПЕСЕН НА ПЕСНИТЕ 2:15

Малките разочарования могат да предизвикат раздразнение, което от своя страна може да доведе до по-големи проблеми, които да доведат до голяма разруха.

Освен огромните разочарования, които изпитваме, когато не успеем да получим повишение в работата или къщата, която искаме, можем да се разстроим също така и от дребни дразнители. Например да предположим, че очаквате някой да се срещне с вас за обяд и той закъснява. Или да предположим, че сте направили специално пътуване до търговския център, за да си купите нещо с отстъпка, но то вече е разпродадено.

Този вид раздразнение е незначително, но може да се натрупа и да причини много мъка. Ето защо трябва да знаем как да се справяме с него и да го държим в перспектива. В противен случай нещата могат да излязат извън контрол и да бъдат преувеличени.

Би било разумно да се пазим от малките лисици, които крадат нашия мир.

С Божията помощ можем да се научим да постъпваме като Павел в книгата Деяния, когато змията се вкопчила в ръката му – той просто я отърсил (Деяния 28:1–5)! Ако се упражняваме да се справяме бързо с разочарованията, когато дойдат, те няма да се натрупват и да се превръщат в планина от разрушения.


Победа не е отсъствието на проблеми, а присъствието на Божията сила.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon