Хората принадлежат на Бога

Хората принадлежат на Бога

Не бой се, защото Аз те изкупих. Призовах те по име; Мой си ти. (ИСАЯ 43:1)

Притежавате ли вещ, която е изключително ценна за вас, която пазите внимателно и на която се възхищавате? Ако видите някой да подмята и да хвърля тази вещ небрежно или по друг начин рискува да й навреди, това би ли ви натъжило?

Бог изпитва същите чувства към Своите притежания, както и ние към нашите. Хората принадлежат на Бога. Те са Негови творения и Неговият Дух се наскърбява, когато с тях се отнасят зле.

Ние нямаме еднакви призвания в живота, но всеки новороден човек е наследник на Бога и сънаследник на Христос. Всеки човек има право на мир, праведност и радост, да бъдат задоволени нуждите му, да бъде използван от Бога и Неговото помазание да тече през него.

Всеки човек има еднаква възможност да види плодове от служението си, но те до голяма степен ще зависят от готовността му да обича другите. Преди години Святият Дух ми каза: „Една от основните причини, поради които хората не ходят в любов, е че това изисква усилия. Ходенето в любов си има своята цена“.

Любовта изисква от нас да премълчим някои неща, които бихме искали да кажем. Тя изисква да не правим някои неща, които бихме искали да правим и да се откажем от някои неща, които бихме искали да запазим. Любовта изисква от нас да бъдем търпеливи към другите.

Взаимоотношенията невинаги са лесни, но те са важни за Бога, защото Той цени хората. Трябва да полагаме усилия и да правим необходимите жертви, за да обичаме хората така, както Бог иска да ги обичаме, така че да не Го наскърбяваме.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог гледа на хората като на Свои собствени съкровища, затова внимавайте как се отнасяте към тях.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon