Когато добри неща се случват на хора, които са ви наранили

Когато добри неща се случват на хора, които са ви наранили

… Той прави слънцето Си да изгрява и над злите, и над добрите; и дава дъжд на праведните, и на неправедните. –МАТЕЙ 5:45

Виждали ли сте някога някой да получава благословение от Бога, а вие да сте почувствали и помислили, че той не го заслужава? Виждали ли сте добри неща да се случват на някого, който ви е наранил?

Когато човек, който ви е засегнал или обидил получи благословение, това може да ви подразни… поне за мен беше така, докато не се научих как да прощавам.
Библията казва, че добри и лоши неща се случват и на праведния, и на неправедния. Когато някой, който ви е наранил, получи благословение, става още по-трудно да му простите, но вие все още сте призовани да се молите за него.

Искам да ви насърча днес да благославяте хората, които са ви наранили, като се молите за тях, дори да се чувствате наранени и ядосани от тях. Когато се молите за хората, които са ви наранили, това е избор, който вие правите. И прошката се основава на вашето решение, а не на това как се чувствате. А за вас има изцеление в това.

Когато да прощавате е вашият начин на живот, то това ще ви помогне да станете повече като Исус. Когато разберете колко е важно да прощавате и започнете да се молите за благословението на онези, които са ви наранили, сърцето ви ще бъде изцелено от огорчение и личното ви израстване ще доведе до благословенията, които Бог е планирал за вас.


Молитва

Господи, може да е трудно, но аз зная, че трябва да се моля и да благославям онези, които са ме наранили. Аз осъзнавам, че прошката е избор, така че те моля да ми помагаш, когато избирам да прощавам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon