Христос във вас, надеждата на славата

На които Бог благоволи да изяви колко голямо за езичниците е богатството на славата на тази тайна, която е Христос във вас и между вас, Надеждата за [осъществяване на] славата. КОЛОСЯНИ 1:27

Вие и аз можем да осъзнаем и да преживеем славата на Бога в живота си благодарение на това, че Христос живее в нас. Той е нашата надежда да видим по-добри неща.

Славата на Бога е Неговото изявено превъзходство. Като Божии деца, ние имаме наследство в Христос, право да преживеем това изявено превъзходство. Сатана яростно се бори да ни измами. Той иска да вярваме, че сме неспособни, недостойни и че не заслужаваме да получим Божието най-добро. Ето защо мнозина гледат на себе си и се чувстват победени.

Но ако си спомните, благодарение на Христос във вас вие можете да преживеете Божията слава – проявеното съвършенство на Бога – и ще живеете изпълнени с надежда. Ще се стремите към по-добри неща всеки ден от живота си. Погледнете отвъд това, което можете да направите, и се съсредоточете върху това, което Бог може да направи чрез вас.

Готови ли сте да повярвате за изливането на Божията доброта и превъзходство в живота ви? Бог търси някого, към когото да бъде добър, така че нека това да сте вие!


Божието най-добро за вас е на път, така че очаквайте с вълнение добри неща от Него!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon