Целта На Вярата

Целта На Вярата

Бъдете бдителни и предпазливи през цялото време, защото този ваш враг, дяволът, обикаля като рикаещ лъв [в неистов глад] и търси кого да сграбчи и погълне. Съпротивете му се, като стоите твърди във вярата [срещу неговото настъпление – вкоренени, утвърдени, силни, непоклатими и решителни]… 1 ПЕТЪР 5:8–9

Често правим грешката да се опитваме чрез вяра да се избавим от всички неприятности и грижи. Но целта на вярата не винаги е да ни предпази от неприятности; често тя е да ни преведе през неприятностите. Ако нямахме проблеми, то нямаше и да имаме нужда от вяра.

Понякога сме изправени пред изкушението да избягаме от проблемите си, но Господ казва, че трябва да преминем през тях. Добрата новина е в Неговото обещание, че никога няма да ни се наложи да преминаваме през тях сами. Той винаги ще бъде с нас, за да ни помогне по всякакъв начин. Той ни казва: „Не бойте се, защото Аз съм с вас“ (Исая 41:10).

Можем да се научим да отстояваме позициите си и ефективно да се противопоставяме на дявола в ежедневието си. Да се научим да бъдем стабилни в трудни моменти е един от най-добрите начини да се доближим до Бога и да се справим с всяка трудност, с която може да се сблъскаме. Бог е с вас за да ви помага, така че не се отказвайте!


Дяволът ще се откаже когато види, че няма да се предадете.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon