Чакайте Бога

Чакайте Бога

Мълчете и си почивайте в Господа; чакайте Него и търпеливо се облегнете на Него. (ПСАЛОМ 37:7)

Аз имам нужда да чувам от Бога всеки ден и искам да чувам какво Той ми казва за всяко нещо. За да чуваме Бога, ние трябва да бъдем готови да чакаме с мъдростта, която идва от нашия копнеж да искаме да разберем каква е Божията воля повече от всичко останало. Ние ще чуваме от Бога много по-ясно, ако сме твърдо решени да не предприемаме действия, които се основават на нашите плътски желания или емоции. Ще бъдем благословени, ако чакаме докато не се уверим, че имаме посока от Бога, преди изобщо да предприемем някакви стъпки. Тогава вече трябва да направим онова, което Бог ни води, дори да е трудно за нас.

Преди няколко години започнах да колекционирам класически филми, защото нямаше нищо благоприлично за гледане по телевизията. Един ден едно списание, в което имаше списък с хубави и чисти филми, пристигна в нашата къща. Изглеждаше че Бог ми беше пуснал в скута възможност да си купя повече филми. Аз се развълнувах и реших да поръчам около петнадесет филма. Но след това реших да оставя формуляра за поръчки настрани за няколко дни и когато го разгледах отново, моите емоции и вълнение бяха утихнали и накрая поръчах само два филма. Това е един обикновен пример, но същият принцип се прилага в много области от живота.

Когато действаме само поради ентусиазъм и вълнение, ние често правим грешки. Аз казвам: „Оставете емоциите да утихнат и след това вземайте решения”. Удивително е каква промяна в отношението към нещата може да има човек след като се е наспал хубаво.

Насърчавам ви да се научите да чакате. Емоциите ще се надигат и ще утихват и емоциалната енергия ще идва и ще си отива, но рядко ще ни води в посоката и мястото, което Бог има за нас. Бог винаги ще ни води към добро място, ако просто позволим на Неговото Слово и Неговата мъдрост да ни водят, а не нашите емоции.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Оставе емоциите си да утихнат и след това вземайте решения.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon