Чакай Господа!

Чакай Господа!

Защото ви е нужно търпение и устояване, така че, като извършите и напълно завършите Божията воля, да получите и да вземете [и да се наслаждавате напълно] на обещаното. ЕВРЕИ 10:36

Има множество нещастни и неудовлетворени християни в света, просто защото те са заети да се опитват да направят нещата да се случват, вместо да чакат търпеливо Бог да ги осъществи на Неговото собствено време и по Неговия начин. Ние бързаме, но Бог не бърза.

Смирението казва: „Бог знае най-добре и Той няма да закъснее!” Гордостта казва: „Сега съм готов. Ще направя така, че нещата да се случат по моя начин.” Смиреният човек чака търпеливо; той всъщност има „благоговеен страх” от това да се движи в силата на своята собствена плът. Търпението е способността да поддържаме добро отношение, докато чакаме. А гордият човек опитва разни неща едно след друго, които не водят до никъде. Гордостта е коренът на нетърпението.

Търпението е плод на Святия Дух, което се изявява в едно спокойно, позитивно отношение въпреки обстоятелствата в живота ни. Не мислете, че можете да разрешите всичките си проблеми или да преодолеете трудностите сами по себе си. Когато смирим себе си под Божията мощна ръка, ние започваме да умираме за своите собствени пътища и начини и за нашето собствено време, в което да се случат нещата, и ставаме живи за Божията воля и път за нас.


Само чрез търпение и устояване във вяра ние получаваме Божиите обещания.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon