Чакай с търпение

Чакай с търпение

А плодът на [Святия] Дух [работата, която Неговото присъствие извършва] е: любов, радост, мир, дълготърпение (уравновесен темперамент, самоконтрол и въздържание), благост, милосърдие, вярност… –ГАЛАТЯНИ 5:22

Понякога ние всички искаме промяна в живота си, но не винаги искаме да преминем през процеса, който е необходим, за да стигнем до нея. Той обикновено отнема по-дълго време, отколкото си мислим, че би трябвало и винаги има периоди на чакане по пътя. Въпросът е дали ще чакаме по правилния, или по неправилния начин? Ако чакаме по неправилния начин, ще бъдем нещастни; но ако решим да чакаме по Божия начин, можем да станем търпеливи и всъщност да се наслаждаваме на чакането.

Изисква се практика, но докато позволяваме на Бога да ни помага във всяка ситуация, ние развиваме търпение, което е сред най-важните християнски добродетели. Търпението е плод на Духа. То се развива само във време на изпитание, така че ние не трябва да бягаме от трудни ситуации. Защото в Библията се казва, че когато ние развиваме търпение, накрая ще се почувстваме напълно удовлетворени – и няма да ни липсва нищо (вж. Яков 1:2-4).

Дори нашето взаимоотношение с Бога включва продължителна промяна. Ние ще се научим да Му се доверяваме по един по-дълбок начин, като минаваме през много преживявания, които изискват от нас да чакаме повече, отколкото бихме искали.
Доверете ми се, чакането може да е трудно, но то ще ви направи по-силни. Ползата, която търпението носи, със сигурност си струва неприятното чакане!


Молитва

Господи, аз искам да се променя и да изграждам още по-дълбоки взаимоотношения с Теб. Разбирам, че това означава да развивам търпението си, но зная, че ще стана по-силен, докато Ти развиваш търпението вътре в мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon