Честността е по-важна от съвършенството

Честността е по-важна от съвършенството

Но ние се отрекохме от тайни и срамни дела и не постъпваме лукаво, нито изопачаваме Божието слово, но като изявяваме истината, препоръчваме себе си на съвестта на всеки човек пред Бога. –2 КОРИНТЯНИ 4:2

Ние може би прекалено много се притесняваме за това какво мислят хората за нас, до степен, в която това напълно ни демобилизира и сме вцепенени от страх да не сбъркаме нещо. Но знаете ли какво? Аз мисля, че ако ние сме по-истински, всъщност ще получим повече уважение, отколкото когато се опитваме да скрием всичко, като се преструваме че сме съвършени.

Вярвам, че една от основните причини, поради която хората обичат да ме слушат, е че аз им казвам това, което съм научила чрез моите собствени проблеми, слабости и грешки. Това им помага да се отпуснат, да се свържат с мен и им предлага надежда, че ако аз мога да направя някои от нещата, които съм направила и да успея, то и те могат.

Трябва да спрем да живеем в страх от това да не сбъркаме и да не направим грешка, защото ние ще правим грешки – точка по въпроса. Бог не ни казва да не правим грешки. Той ни казва да бъдем честни и открити относно недостатъците си. Когато ги извадим на светло, Той може да ни помогне да се отървем от тях и да продължим напред към по-големи и по-добри неща.

Недейте да криете грешките си. Извадете ги на светло, за да можете да се научите от тях. Когато се доверите на Бога с честност и откровеност, Той може да ви помогне да преодолеете всичко.


Молитва

Господи, аз имам слабости, от които се срамувам, но това да се държа за тях няма да ми донесе нищо добро. Аз избирам да бъда откровен относно недостатъците си, за да може Ти да ми помогнеш да ги преодолея.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon