Чистите по сърце ще видят Бога

Чистите по сърце ще видят Бога

Блажени (щастливи, богати, достойни за завиждане и духовно преуспяващи са онези, които изпитват щастието, което е резултат на преживяването на Божието благоволение, и по-специално обусловено от откровението на Неговата благодат, независимо от външните обстоятелства), чистите по сърце, защото те ще видят Бога! (МАТЕЙ 5:8)

Ако имаме чисто сърце, ще можем да чуваме ясно от Бога. Ще виждаме ясно Неговия план за живота ни. Няма да се чувстваме объркани или без цел в живота. Състоянието на сърцето ни е едно от най-важните неща за Бога. Ако скритият човек на сърцето се поддържа в добро състояние, това радва Бога изключително много (вж. 1 Петрово 3:3–4). Библията казва, че ние трябва да пазим сърцето си с цялото си старание, защото в него са изворите на живота (вж. Притчи 4:23).

Изпитвайте сърцето си, вътрешните си мотиви и мислите си, за да видите дали има нещо там, което Бог не би одобрил. Дали имате огорчение или недоволство? Допуснали ли сте критично или осъдително отношение да пусне корени там? Вашето сърце нежно ли е, или се е закоравило? Отворени ли сте към мнението или идеите на другите, или сте затворили сърцето си? Библията казва, че ние имаме отговорността да предпазваме и да опазим сърцето си в правилното състояние.

Физическият орган на сърцето е най-важният орган в тялото. Ако то е болно или работи неправилно, това може да определи дали човек ще живее, или ще умре. Вярвам, че отношението на сърцето ни също така е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание. Ако допуснем да се изпълни със заболяване или каквото и да е нещо, което не е правилно, то това определено ще се отрази на качеството на живота ни.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Помолете Бога днес, както и всеки ден, да ви показва състоянието на сърцето ви (отношението на сърцето), което трябва да промените.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon