Чрез Христос, Който ни укрепява

Чрез Христос, Който ни укрепява

За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява [готов съм за всичко и съм способен да се справя със всичко чрез Него, Който ми дава вътрешна сила; Аз съм достатъчно способен в Христовата достатъчност]. –ФИЛИПЯНИ 4:13

Филипяни 4:13 е много популярен стих, който често е цитиран извън контекста. В него се казва: „Мога да направя всичко чрез Христос, Който ме укрепява“. Това не означава, че можете да направите всичко, което решите, само защото искате да го направите. Павел говореше специфично за това как той беше способен, чрез силата на Христос, да бъде доволен, без значение какви бяха обстоятелствата, в които се намира.

Вярвам, че чрез Божията благодат ние можем да направим каквото е необходимо в живота. Смятам, че това е начин на мислене, който трябва да притежаваме. Няма нищо, което да е прекалено много за вас, ако се доверявате на Бога. Вие можете да се справите с всичко, което дойде на пътя ви, защото Бог е обещал, че Той никога няма да ни натовари с повече, отколкото можем да носим и да се справим.

Така че запазете позитивно отношение, без значение къде сте точно сега, без значение какво се случва в живота ви. Горе главата – Бог е на ваша страна! Спрете да се разстройвате за нещата, за които не можете да направите нищо.

Бог иска да знаете, че Той има индивидуален план за живота ви и иска да приемете Неговия уникален план за вас и да не сравнявате вашия план с този на другите хора. Трябва да се доверите, че Бог знае по-добре от вас от какво се нуждаете и какво можете да понесете. В края на краищата, Той ви познава по-добре, отколкото вие сами познавате себе си!


Молитва

Господи, също както Павел, аз искам моето удовлетворение да идва от Теб, а не от моите обстоятелства. Показвай ми всеки ден, че Твоят план за мен е съвършен и че аз не трябва да се притеснявам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon