НАДЕЖДА в трудни времена

Може би се борите с неочаквана трагедия и не сте сигурни как да съберете парчетата и да продължите напред. Или може би страдате от някакъв здравословен проблем и нямате възможност да посетите лекар. Зная, че толкова много хора живеят ден за ден и не са сигурни дали ще има с какво да се нахранят следващия път.

Когато минаваме през нещо толкова невъобразимо трудно, може да бъдем изкушени да спрем и да се откажем. Обаче единственото и най-важно нещо, което можем да направим, е да положим доверието си в Бога и да се изпълним с надежда. Но всъщност какво е надеждата?

Надеждата е твърдата увереност, че ще се случи нещо добро. Тя е тясно свързана с нашата вяра, с онова, в което вярваме. Когато се осмелим да се надяваме, тя изпълва живота ни с радост и мир.

Врагът иска ние да останем без никаква надежда. Той иска да ни убеди, че всичко е изгубено и че нищо никога няма да се оправи. Но Бог иска да бъдем изпълнени с надежда – да вярваме и да очакваме велики неща от Него. Всъщност в Библията се казва, че Той е „Бог на надеждата”, пълнен с милост, и че ни дава ново начало (вж. Римляни 15:13).

Свали
НАДЕЖДА в трудни времена
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon