Szabadulj meg a szorongástól!

«Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? … a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. —M át. 6:31–32

Az aggodalom félelemmel és szorongással tölt el bennünket, ami arra késztet, hogy azt gondoljuk: «Mi van, ha nincs elég? Hogyan fogok találni másik munkát? Mi lesz, ha nem jönnek össze a dolgok?» Más szóval: «Mit fogunk tenni, ha Isten nem segít nekünk?».

Ahelyett, hogy Isten ígéreteit hirdetnénk, amikor bizonytalannak érezzük magunkat valamiben, gyakran inkább aggodalmainkról és csalódásainkról beszélünk, ami csak felerősíti azokat, és a problémáinkat rosszabbnak tünteti fel, mint amilyenek valójában.

Az aggodalom és a szorongás az, amit az emberek akkor tapasztalnak, amikor nem tudják, hogy van egy mennyei Atyjuk, aki feltétel nélkül szereti őket. Te és én tudjuk, hogy van egy mennyei Atyánk, aki közel áll hozzánk, és megígérte, hogy mindent megad, amire szükségünk van. Fontos, hogy emlékezzünk erre, és hitben cselekedjünk, Istenben bízva minden nap. Csak azért, mert kísértést érzünk az aggódásra, még nem jelenti azt, hogy ezt kell tennünk!
Jézus biztosít arról, hogy mennyei Atyád minden szükségletedet ismeri, mielőtt még kérnéd Tőle. Miért kellene tehát aggódnod? Inkább adj előre hálát Istennek a gondoskodásért.


Keressük először Isten országát és az ő igazságát; akkor mindaz, amire szükségünk van, nekünk adatik (Máté 6:33).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon