Szellemi «meghatalmazásod” van

Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. —Ján. 16:7

Ó, milyen csodálatos lett volna fizikailag együtt járni-kelni Jézussal. Azt mondta azonban követőinek, hogy jobb lesz nekik, ha Ő elmegy, mert akkor elküldi a Szellemét, hogy minden hívőben ott lakozzon. Azt üzente nekik, hogy bár szomorúak lesznek távozásának hírére, de újra örülni fognak, ahogyan az asszony szomorú a vajúdás alatt, de örül, amikor a gyermek megszületik.

Jézus tudta, hogy meg fogják változtatni a véleményüket, amikor meglátják bennük az Ő Szellemének dicsőségét, és azt a hatalmat, amely mindannyiuk számára elérhető azáltal, hogy az Ő nevében imádkoznak. Szó szerint nekik adta – és mindazoknak, akik hisznek benne – az Ő «meghatalmazását», a nevének használatára vonatkozó törvényes jogot. Az Ő neve veszi át a helyét; képviseli Őt.

Jézus tökéletes volt számunkra. Ő már kiengesztelte az Atyát értünk; ezért már nincs rajtunk nyomás, hogy úgy érezzük, tökéletes, helyes magatartást kell tanúsítanunk ahhoz, hogy imádkozhassunk. Amikor Jézus nevében az Atya elé járulunk, megvallhatjuk bűneinket, megkaphatjuk az Ő bocsánatát, és bátran elmondhatjuk neki kéréseinket.


Amikor egy hívő hittel kimondja Jézus nevét, az egész mennyország felfigyel rá.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon