ΕΛΠΙΔΑ Σε δύσκολους καιρούς

Μπορεί να περνάς μια αναπάντεχη τραγωδία και ίσως, δεν ξέρεις πως να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις. Ή ίσως υποφέρεις από κάποιο θέμα υγείας και δεν μπορείς να πας σε κάποιο γιατρό. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν μέρα με την μέρα, δεν ξέρουν εάν την επόμενη μέρα θα έχουν να φάνε.

Όταν περνάμε κάτι ιδιαιτέρως δύσκολο, μας περνάει από το μυαλό να τα παρατήσουμε. Όμως, το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε την ελπίδα μας στον Θεό και να διατηρήσουμε την ελπίδα. Αλλά, τι πραγματικά είναι η Ελπίδα;

Η ελπίδα είναι η πεποίθηση ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί. Είναι στενά συνδεδεμένη με την πίστη μας και με τα πιστεύω μας. Όταν τολμάμε να ελπίσουμε, πλημμυρίζει τη ζωή μας, με χαρά και ειρήνη.

Ο εχθρός θέλει να ζούμε χωρίς ελπίδα. Θέλει να μας πείσει ότι όλα έχουν χαθεί και τίποτα δεν θα γίνει ποτέ όπως θα θέλαμε. Αλλά ο Θεός, θέλει να είμαστε γεμάτοι ελπίδα – να πιστεύουμε και να περιμένουμε μεγάλα πράγματα από Αυτόν. Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή λέει ότι είναι Αυτός είναι «Ο Θεός της ελπίδας», γεμάτος έλεος και νέα ξεκινήματα (βλέπε Ρωμαίους 15:13).

 

Κατέβασμα
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon