Balansiraj posao i odmor

Balansiraj posao i odmor

„Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.“ – 2. Timoteju 1:7

Svi smo dobili dvadeset i četiri sata dnevno na korištenje. Vrlo je važno kako koristimo to vrijeme – kako se odnosimo prema različiti dijelovima svog života kako bi ih sačuvali u ispravnoj perspektivi. Ako imamo previše posla i nemamo dovoljno odmora, izlazimo iz ravnoteže. Postajemo radoholičari, a na kraju smo umorni i iscrpljeni.

Postignuća i rad mi pružaju veliko zadovoljstvo, ali ne volim puno izgubljenog vremena i beskorisnih aktivnosti. No, zbog svoje prirode, lako mogu izaći iz ravnoteže u području posla. Moram redovito donositi odluku da neću samo raditi nego i odmarati. To mora biti prioritet kako bih bila zdrava i blizu Boga.

S druge strane, moguće je i previše odmarati, a premalo raditi. Solomon je rekao da ‘zbog nebrige prokišnjava kuća’ (Propovjednik 10:18). Drugim riječima, ljudi koji ne rade dovoljno, na kraju završe u problemima. Njihove financije, duhovni život, imetak, tijelo i sve ostalo pate jer ne obavljaju posao koji je potreban kako bi stvari bile u redu.

Zamoli Boga da ti pomogne u održavanju zdrave i pravilne ravnoteže između posla i odmora. Odvoji vrijeme za izvršavanje zadataka koji su pred tobom, ali svakako iskoristi svaku priliku da budeš u miru i uživaš u odmoru. Oboje je važno. Ravnoteža je ključ!


Moli da ti Bog pokaže kako živjeti uravnoteženo!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon