Baviti se razočarenjem

Baviti se razočarenjem

„Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani.“ – Rimljanima 8:28

Mnogo je razloga za manja ili veća razočaranja koja Sotona želi iskoristiti da nam ukradu radost. Želi nas obeshrabriti kako ne bismo primili sve ono za što je Isus umro da bi nam dao.

Bez obzira na uzroke razočaranja – fizičke, emocionalne, mentalne ili duhovne, čim osjetimo nadolazeće razočaranje, možemo odlučiti oduprijeti se i poduzeti korake na koje nas Gospodin potiče.

Čim se počnemo osjećati razočarani (pogotovo ako se radi o problemu koji se ponavlja), važno je reći: „Usredotočit ću se na dobrotu Božju danas. Što god sam izgubio ne može se usporediti s onim što sam stekao u Kristu.“ Kad imaš takav stav, spriječit će da se ta razočaranja pretvore u obeshrabrenje, pa čak i u depresiju.

Isus nam je dao ‘ruho slavljenja umjesto duha klonulosti’ (Izaija 61:3) Ovo je nešto što možemo odlučiti odjenuti, a ne utonuti u očaj kad nam stvari ne idu onako kako želimo. Svjesno odupiranje neprijatelju i odlučan izbor da radosno slaviš Boga čak i u najtežim vremenima omogućit će ti da prevladaš razočaranja i budeš moćan kršćanin.


Kad nisi siguran što učiniti, stoj čvrsto na Božjoj Riječi i objavi Njegova obećanja nad svojim životom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon