Bez izgovora

Bez izgovora

„Ne boj ih se: jer ja sam s tobom da te izbavim,“ riječ je Jahvina.“ – Jeremija 1:8

Kad znamo da je Bog s nama, možemo se suočiti sa stvarima koje su pred nama bilo da se radi o izazovu, prepreci ili prilici. Bježanje nije opcija. Od čega god pobjegneš, uvijek će te sačekati negdje drugdje. Naša snaga za osvajanje se nalazi u tome da ostanemo blizu Boga i napredujemo s Njim.

Jeremija je bio vrlo mlad čovjek koji je dobio jako velik posao. Bog mu je rekao da je pozvan kao prorok narodima. On je trebao biti Božji glasnik. Pomisao na to je uplašila Jeremiju i počeo se pravdati svakakvim razlozima zašto ne može učiniti ono što Bog traži.

Jeremija je načinio pogrešku koju ti i ja često činimo – gledao je sebe i svoje sposobnosti. Trebao je samo gledati Boga. Također je gledao ljude i pitao se što bi pomislili i učinili ako bi napravio odvažan korak na koji ga je Bog poticao. Bog je rekao Jeremiji da se samo sjeti da je On s njim i da je to sve što mu treba. U posljednjem stihu prvog poglavlja, Gospodin je rekao Jeremiji da će mu se ljudi protiviti, ali ga neće nadvladati samo zato što je On bio s njim.

S čime god se danas suočavaš, ohrabri se. Bog je s tobom.


Kad skineš pogled sa svojih okolnosti i staviš ih na Gospodina, sigurno ćeš nadvladati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon