Bezuvjetna ljubav

Bezuvjetna ljubav

„Ljubljeni, ako je Bog tako ljubio nas, i mi smo dužni ljubiti jedni druge.“ – 1. Ivanova 4:21

Prema Božjoj Riječi, Bog nas je volio prije nego što je svijet nastao, prije nego što smo mi zavoljeli i vjerovali u Njega, ili ikada učinili bilo što dobro ili loše. Nije li to nevjerojatno? Božja ljubav prema nama bila je, jest i uvijek će biti beskrajna i bezuvjetna.

Budući da Bog ne traži od nas da zaslužimo Njegovu ljubav, možemo slijediti Njegov primjer tako što ne zahtijevamo od drugih da zasluže našu. Ljubav nije nešto što malo činimo, pa malo ne činimo. Ne trebamo ju malo uključiti, pa malo isključiti ovisno o tome kome ju želimo dati ili kako se netko ponaša prema nama.

Kao vjernici u Isusa Krista, ljubav koju možemo pokazati ovom svijetu je bezuvjetna Božja ljubav koja teče kroz nas u život drugih ljudi. Svojim umom ne možemo razumjeti Božju ljubav. Ona daleko nadilazi znanje. To je otkrivenje koje Bog daje svojoj djeci i to je nešto što osjećamo dok se približavamo Gospodinu i nešto što jedva čekamo podijeliti s onima oko nas.

Bezuvjetna ljubav uvijek vjeruje u najbolje u ljudima. Ona vidi što mogu postati ako ih samo netko voli. To je ono što je Bog učinio za nas. Vjerovao je u najbolje u nama i da nas Njegova bezuvjetna ljubav može promijeniti na sliku Njegovog Sina.


Ako si besplatno primio Božju ljubav, onda ju možeš besplatno i dati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon