Bilo kada, bilo gdje

„Molite bez prestanka!“ – 1. Solunjanima 5:17

Možemo moliti bilo kada i bilo gdje. Biblija nas uči da molimo u svako doba, u svakoj prigodi, u svakoj sezoni i da molimo bez prestanka, ali znamo da ne možemo provesti cijeli dan u nekom kutu moleći i slušajući Boga. Da možemo, ne bismo mogli živjeti svoj život. Molitva mora biti poput disanja – redovita, lagana – i mi moramo moliti kroz život kao dio načina na koji živimo. U stvari, poput našeg fizičkog života koji se održava disanjem, naš duhovni život treba se održavati molitvom. Možemo moliti glasno ili tiho. Možemo moliti sjedeći, stojeći ili hodajući. Možemo razgovarati s Gospodinom i slušati Ga dok smo u pokretu ili dok smo mirni. Možemo moliti dok kupujemo, čekamo sastanak, sudjelujemo na poslovnom sastanku, obavljamo kućanske poslove, vozimo se ili tuširamo.

Možemo moliti npr. ‘Bože, hvala Ti za sve što činiš’ ili ‘Bože, trebam Tvoju pomoć’ ili ‘Kriste, molim Te, pomozi ovoj ženi koja je tako tužna’.

Ovaj pristup molitvi je Božja volja. Sotona želi da molitvu odgađamo nadajući se da ćemo zaboraviti moliti. Potičem te da odmah moliš za nešto što ti dođe na srce. To ti može pomoći da ostaneš blizu Boga cijeli dan.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Neka kontinuirana komunikacija s Gospodinom postane tvoja navika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon