Bliskost donosi slobodu

„Isus im nato reče: “Kad uzdignete Sina čovječjega, tada ćete upoznati da Ja jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me naučio Otac.“ – Ivan 8:28

U nekoliko sam navrata pitala Gospodina što želi da učinim u određenim situacijama, a On mi je odgovorio: „Čini što god želiš.“ Prvi put kad sam Ga čula da mi to kaže, bojala sam se vjerovati da će mi Bog dati takvu slobodu, ali sada znam da nam daje sve više i više slobode dok duhovno rastemo i sazrijevamo. Dok sam razmišljala o ovome, shvatila sam da sve što trebam učiniti je razmišljati o vlastitoj djeci. Kad su bili mladi i neiskusni, donosila sam odluke umjesto njih. Kako su postajali zreliji, puštala sam ih da rade više od onoga što su željeli. Dugo su bili oko Davea i mene i počeli su upoznavati naše srce. Sada sve četvero naše djece su odrasli i većinu vremena čine ono što žele i to nas ne povrijedi jer poznaju naše srce i ponašaju se u skladu s tim.

Nakon što niz godina hodamo s Bogom, upoznajemo Njegovo srce, Njegov karakter i Njegove putove. Ako smo se obvezali slijediti ih, On nam može dati veću slobodu jer smo postali jedno s Njim. Kako duhovno rastemo, sve više želimo častiti Boga i odražavati Njegovo srce u svemu što radimo. Naš duh postaje ispunjen Njegovim Duhom, a naše želje počinju se spajati s Njegovim. U današnjem stihu čitamo da Isus čini i govori samo ono što ga je Otac naučio. Potičem te da tražiš takvo jedinstvo s Bogom, da ne želiš činiti ništa sam od sebe ili ono što ti želiš i u vlastitoj snazi, već uživaš ​​u takvoj bliskosti s Bogom  u kojoj tvoje želje postanu jedno s Njegovim.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Neka Božje želje budu tvoje želje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon