Bog bira lude

Bog bira lude

„Nego lude svijeta izabra Bog da posrami mudre, i slabe svijeta izabra Bog da posrami jake.“ – 1. Korinćanima 1:27

Kad se osjećaš obeshrabreno, sjeti se da te je Bog odabrao za svoju vlastitu svrhu. Postao si kandidat kakvim se nikad nisi smatrao. Otvorio je pred tobom širom vrata kako bi ti pokazao bezgraničnu milost i moć promijeniti tvoj život.

Kad Bog koristi bilo koga od nas, iako se svi mi možemo osjećati neadekvatnima i nedostojnima, shvatimo da naš izvor nije u nama samima, već samo u Njemu: „Jer ludo Božje mudrije je od ljudi i slabo Božje jače je od ljudi“(1. Korinćanima 1:25). Svatko od nas ima sudbinu i nema apsolutno nikakvog opravdanja da je ne ispunimo. Svoju slabost ne možemo koristiti kao izgovor, jer Bog kaže da je Njegova snaga savršena u našoj slabosti (2. Korinćanima 12: 9). Ne možemo koristiti prošlost kao opravdanje jer Bog nam preko apostola Pavla poručuje da je, ako je netko u Kristu, novo stvorenje; stare stvari su prošle, a nove su nastale (2. Korinćanima 5:17).

Provedi neko vrijeme sa sobom i napravi inventuru svojih osjećaja prema sebi. Kakva je tvoja slika o sebi? Vidiš li sebe stvorenog na Božju sliku, uskrslog u potpuno novi život koji samo čeka da ga prisvojiš.


Svatko od nas može biti ono što je Božja namjera za nas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon