Bog će obnoviti tvoju dušu

„Krijepi dušu moju.“ – Psalam 23:3a

U jednom periodu života bih ukorila sve što nisam željela jer sam mislila da je od đavla i to sam radila sve dok se nisam istrošila. Nakon toga sam otkrila da je mnogo toga što sam pokušavala ukoriti bilo od Boga. Mnoge stvari koje nisam željela i koje mi se nisu svidjele bile su stvari koje je Bog dopustio za moj rast i razvoj.

Pisac Poslanice Hebrejima rekao je da se moramo pokoravati Božjoj disciplini. On nas prekorava jer nas voli. Ne pokušavaj se oduprijeti onome što Bog koristi za tvoje dobro. Traži od Gospodina da u tebi izvrši dubok i temeljit posao kako bi postao, činio i imao ono što On želi za tvoj život. Tijekom mojih godina odupiranja svemu onome što je bilo teško i bolno za mene, rezultat je bio da nisam duhovno rasla. Nastavljala sam se vrtiti iznova i iznova oko istih planina (problema). Na kraju sam shvatila da je bol i dalje bila prisutna unatoč tome što sam ju ja pokušavala izbjeći. Bol koju imamo dok stojimo u mjestu je mnogo gora od boli koju imamo dok se mijenjamo.

Naša osobnost je naša duša (um, volja i osjećaji), ali je često povrijeđena našim iskustvima u svijetu. Bog obećava da će obnoviti našu dušu ako budemo surađivali s Njegovim Duhom u nama. Imala sam slomljenu dušu, onu koja nije imala mira ni radosti, ali Bog me je ozdravio i isto to želi učiniti za tebe.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Otvori svoju dušu Gospodinu i zamoli Ga da iscijeli svaku ranu i modricu na njoj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon