Bog govori dok Ga slavimo

„Dođite, prignimo koljena i padnimo ničice, poklonimo se Jahvi koji nas stvori!“ – Psalam 95:6

Vjerujem da slavljenje stvara atmosferu u kojoj nam Bog može govoriti. Slavljenje je teško definirati. Više se radi o tome tko je Bog, a ne što čini za nas. Istinsko štovanje dolazi iz dubine našeg bića; dragocjeno je i divno je. To je naš pokušaj verbalizacije onoga što osjećamo prema Bogu. To je snažno izlijevanje našeg srca prema Gospodinu i predstavlja dubinu ljubavi, zahvalnosti i predanosti koju teško možemo izraziti riječima. Ljudski jezik nije dovoljno bogat da opiše sve što je istinsko slavljenje. Zapravo, štovanje je toliko osobno i intimno da ga možda našim riječima ni ne treba ograničiti ili definirati.

To je puno više od pjevanja pjesama. Istinsko slavljenje je prvo i najvažnije stanje srca i misli. Možemo se žarko klanjati Gospodinu u slavljenju bez pjevanja ijedne strofe. Slavljenje se rađa u našim srcima, ispunjava naše misli i zatim se izražava kroz naš govor i naša tijela. Ako su naša srca obuzeta strahopoštovanjem prema Bogu, možda ćemo htjeti pjevati, plesati, pljeskati ili dizati ruke u slavljenju. Možda ćemo biti tihi i smireni pred Gospodinom. Možda ćemo željeti dati prilog ili neku drugu vrstu štovanja Boga koja izražava ljubav prema Njemu. Ali ako ovi postupci nisu učinjeni ispravnim srcem, bili bi jednostavan formalizam besmislen pred Bogom.

Danas te potičem da iskreno obožavaš i slaviš Boga. Učini to zato što Ga voliš i nemoj se iznenaditi ako ti progovori u slavljenju.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Slavi Gospodina zahvalnim srcem zbog onoga Tko On jest.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon