Bog govori iznenada

„Okrenuo si moj plač u igranje, skinuo kostrijet s mene i opasao me radošću.“ – Psalam 30:12

U petak ujutro, veljače 1976. bila sam frustrirana i očajna. Pokušavala sam učiniti sve što su u crkvi rekli da trebam učiniti i sve što sam mislila da Bog traži od mene, ali činilo se da ništa ne funkcionira i bila sam prilično obeshrabrena. Znala sam da trebam promjene u svom životu, ali nisam bila sigurna koje točno. Znala sam da tražim, ali nisam bila sigurna što tražim.

Tog sam jutra zavapila Bogu i rekla Mu kako ne mogu dalje. Sjećam se da sam rekla: „Bože, nešto nedostaje. Ne znam što je to, ali nešto nedostaje.“ Na moje iznenađenje, govorio mi je onim što je zvučalo dovoljno glasno da bude Njegov zvučni glas, dozivajući moje ime i govoreći mi o strpljenju. Od tog trenutka sam znala da će On učiniti nešto s mojom situacijom. Kasnije tog dana, u mom automobilu, Isus me ispunio prisutnošću Duha Svetoga na način koji nikada prije nisam iskusila. Najbolji način koji opisuje taj osjećaj je reći da sam se osjećala kao da je netko ulio u mene tekuću ljubav. Odmah sam osjetila novi mir, radost i ljubav kako počivaju u meni i istječu iz mene, a svi oko mene su mogli primijetiti pozitivne promjene u mom ponašanju jer sam počela voljeti druge kao nikada prije.

Tog jutra sam ustala potpuno obeshrabrena, ali navečer istog dana sam znala da sam na mjestu novog početka. Bog često radi na ovaj način; govori i kreće se iznenada u našem životu. Nemoj se umoriti od čekanja na Boga jer danas bi mogao biti tvoj dan za iznenada.

Bog želi učiniti velike stvari u tvom životu. Otvori Mu svoje srce više nego ikad prije. Zamoli Ga da promijeni tebe i tvoj život onako kako god On smatra najbolje.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Danas može biti tvoj dan za ‘iznenada’.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon