Bog je jedini trajan izvor

Bog je jedini trajan izvor

„I uživaj u Gospodinu, i ispunit će ti želje srca tvojega!“ – Psalam 37:4

Boga nas je stvorio da budemo sretni i da se osjećamo dobro u vezi nas samih. Zapravo, trebamo se osjećati dobro u vezi nas samih  ili ćemo razviti neko nezdravo, nekontrolirano ponašanje kroz koje bismo pokušali dobiti osjećaj sreće za kojim žudimo. Razmisli o tome.

Osoba koja je ovisnik o drogi se, vjerojatno, počela drogirati jer je osjećala emocionalnu bol koje se morala nekako riješiti, makar to bilo i privremeno. Ista stvar je i sa traženjem utjehe u alkoholu ili hrani koju ne možemo kontrolirati. Ako se iznutra ne osjećamo zadovoljno, onda ćemo sreću tražiti kroz vanjske izvore.

Bog nas je stvorio na taj način da nas jedino On može istinski zadovoljiti i ispuniti. Kad tražimo zamjenu za ispunjenje koje nam jedino On može dati,  samo mijenjamo nešto stvarno s jeftinom zamjenom.

Kakve god da su tvoje emocionalne potrebe danas, znaj da ih samo Bog može zadovoljiti. On je jedini trajni izvor života. Danas dođi k Njemu – jedino On istinski ispunjava.

Molitva:

Gospodine, ne želim gubiti vrijeme ganjajući jeftine zamjene. Ti si jedini koji mi daješ pravo zadovoljstvo. Pokaži mi kako svaki dan pronaći istinsko uživanje i zadovoljstvo u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon