Bog može i postojan je

Bog može i postojan je

„Isus Krist, Mesija [uvijek] je isti, jučer, danas, [da] i zauvijek – do kraja vjekova.“ – Hebrejima 13:8

Moj suprug, Dave, je odličan primjer nekoga tko dosljedno živi s mirom i  stabilnošću. Često me podsjeća na stijenu koja je i jedno od Isusovih imena.

Kao postojana stijena, Isus ostaje nepromijenjen. Pisac Hebrejima kaže da je isti jučer, danas i zauvijek.

Nekada sam se borila živjeti u istom miru i stabilnosti koju Dave ima. Jedan dan bih bila sretna, a sljedeći deprimirana. Konačno sam shvatila što je to što mog muža čini tako mirnim: on je vjerovao u Boga koji se nikad ne mijenja. Znao je – što god se dogodi, Bog uvijek ostaje isti.

Biblija nam govori da je Gospodin, naš Bog, koji je s nama cijelo vrijeme, Silan Bog (vidi Sefanija 3:17) – silan da nam pomogne nadvladati i živjeti po Njegovoj nepromjenjivoj Riječi i Duhu.

Naš Bog može i postojan je. Zašto Mu danas ne bi vjerovao? Kad shvatiš da, bez obzira na sve, Bog uvijek ostaje isti, možeš utemeljiti svoj život na Božjoj nepromjenjivoj prirodi i uživati u stalnom i mirnom zadovoljstvu koje ti On želi dati. Zašto ne bi počeo već danas?

Molitva:

Bože, ti možeš i postojan si! Ti si jedina konstanta u ovom životu. Bez obzira što se dogodi, znam da se mogu osloniti na Tebe i na Tvoju nepromjenjivu prirodu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon