Bog nas želi blagosloviti

„Jahve, Bog, sunce je i štit: On daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.“ – Psalam 84:11

Duh Sveti nam kroz našu savjest govori radimo li nešto pogrešno, nešto što Ga žalosti, ometa odnos s Njim ili uzrokuje da ne osjetimo Njegovu prisutnost u našem životu. Također nam pomaže vratiti se na mjesto na kojem trebamo biti. On nas osvjedoči, ali nas nikada ne osudi.

Bog nas voli još više nego što volimo vlastitu djecu i u svojoj ljubavi nas disciplinira. Sjećam se kako sam mrzila oduzimati privilegije svojoj djeci dok su bila mala, ali sam znala da će upasti u nevolje ne nauče li me slušati. Bog se brine za nas na isti način, ali je strpljiv. On nam govori i govori, iznova i iznova što trebamo učiniti. Može nam reći na petnaest različitih načina pokušavajući privući našu pažnju jer želi da Ga poslušamo za naše dobro.

Božja poruka ljubavi koja uvjerava je svuda oko nas. Želi da Ga slušamo jer nas voli. Ako ustrajavamo u svojim putevima, On nam uskraćuje blagoslove i privilegije. Ali to čini samo jer želi da sazrijemo do točke na kojoj može izliti puni blagoslov na nas. Ako nam je Bog dao svog Sina, Isusa, zasigurno neće ustezati ni od čega drugog što nam treba. Možemo računati na Njega da će ispuniti naše potrebe i obilno nas blagosloviti.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Sjeti se da te Bog želi blagosloviti čak i dok te disciplinira.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon