Bog se ne skriva

„Nebesa slavu Božju kazuju, naviješta svod nebeski djelo ruku njegovih.“ – Psalam 19:1

Bog se ne skriva od nikog. On se otkriva cijelom čovječanstvu (vidi Rimljanima 1: 19-20). On svima govori kroz djela svojih ruku, a sama priroda svjedoči o Njegovoj snazi i planovima. Pogledaj oko sebe i obrati pažnju na svijet koji je Bog stvorio. Glavna stvar koju nam želi reći kroz prirodu je da On postoji. On nas svaki dan pokušava dosegnuti i svugdje ostavlja dokaze o sebi; dokaze koji kažu: „Ovdje sam! Ne moraš se brinuti i plašiti. Ovdje sam.“

Svako jutro sunce izlazi, a svake večeri zalazi. Zvijezde se pojavljuju kako bi blistale usprkos noćnom nebu, a svemir ostaje kao podsjetnik da nas Bog nadzire. Kad razmotrimo kako neka stabla izgledaju potpuno mrtvo tijekom zime, a svakog proljeće ožive – to nas podsjeća da će Bog iznova učiniti da naš život iznova procvjeta, čak ako se zbog nekih okolnosti osjećamo potpuno beživotno i beznadno.

Uživam jednostavno promatrati stablo i gledati ga kako se njiše na vjetru. Primijetila sam kako se mrtvo lišće ponekad zalijepi za granje, a onda ih vjetar odnese čineći tako prostor da novi pupoljci izniknu i narastu.

Ovo me podsjeća na vjetar Božjeg Duha koji je vjeran odnijeti sve što nam ne treba u životu, a zaštititi sve što treba ostati. On će donijeti novi život, rast i doba osvježenja. Sjeti se ovih primjera kako Bog govori kroz prirodu i traži Njegove dokaze gdje god kreneš!

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Traži jedan od mnogih dokaza koji je Bog ostavio danas za tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon