Bog te ne odbacuje

Bog te ne odbacuje

„Ako me otac i mati ostave, Jahve će me primiti.“ – Psalam 27:10

Stvoreni smo za prihvaćanje, a ne za odbacivanje. Odbaciti znači biti odbačen kao bezvrijedan ili kao neželjen, ali Bog čini suprotno. Privlači te k sebi i smatra da si iznimno vrijedan. Činjenica da je Bog poslao Isusa da umre za tebe pokazuje da te Bog voli i cijeni.

Ako si se u životu borio sa slikom o sebi, to može biti posljedica korijena odbačenosti. Emocionalna bol zbog odbačenosti je jedna od najdubljih vrsta boli. Pogotovo ako odbačenost dolazi od nekoga koga volimo ili očekujemo da će nas voljeti, poput roditelja ili supružnika. Nadvladati odbačenost zasigurno nije lako, ali možemo ju nadvladati kroz ljubav Isusa Krista.

U Efežanima 3:18, Pavao se molio za crkvu da spozna ‘širinu, dužinu, visinu i dubinu’ ljubavi koju je Bog ima prema njima. Rekao je da ovo iskustvo daleko nadilazi svako znanje.

Obrati pažnju na svaki način na koji Bog pokazuje svoju ljubav prema tebi i to će nadvladati odbačenost koju si možda doživio od drugih ljudi. Svaki put kad ti Bog daje naklonost, pokazuje ti da te voli. Postoji mnogo načina na koje On cijelo vrijeme pokazuje svoju ljubav prema tebi. Potičem te da već danas obratiš pažnju na njih.


Duboko otkrivenje Božje ljubavi prema tebi uništit će svaki korijen odbačenosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon