Bog živi u tebi

„Ostanite u meni, i ja u vama [živite u meni i ja ću živjeti u vama].“ – Ivan 15:4a

Zašto bi Bog želio živjeti u nama? I kako On to može učiniti? Uostalom, On je svet, a mi slabi, s tijelima punim krhkosti, mana i neuspjeha. Odgovor je jednostavan: On nas voli i odabrao je načiniti svoje prebivalište u nama. To čini jer je Bog; ima sposobnost raditi ono što želi i odabrao je načiniti svoj dom u našim srcima. Taj se izbor ne temelji na dobrim djelima koje smo učinili ili koje možemo učiniti; temelji se isključivo na Božjoj milosti, moći i milosrđu. Postajemo Božji dom vjerujući u Isusa Krista (kao što nas Bog upućuje u Bibliji).

Današnji stih naglašava činjenicu da moramo vjerovati u Isusa Krista kao u Onoga koga je Bog poslao da bismo iskusili prisnost s Njim. Vjera u Njega nam daje mogućnost čuti Njegov glas, primiti Njegovu Riječ u naša srca i iskusiti Njegovu prisutnost.

Osim vjere u Isusa Krista kao u nebeski dar od Oca za čovječanstvo, mi jednostavno moramo vjerovati da je Kristova žrtva za naše grijehe bila dovoljna da nas dovede u Božju prisutnost.

Postajemo Božji dom kad primimo Isusa kao svog Spasitelja i Gospodina. Iz te pozicije i snagom Duha Svetoga, On počinje divno djelo u nama.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Budi siguran da se Bog osjeća kao kod kuće u tvom srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon