Bogom dane želje

„Sva radost tvoja neka bude Jahve: on će ispuniti želje tvoga srca!“ – Psalam 37:4

Jedan od načina na koji nam Bog govori je kroz posvećene želje našega srca. Bog postavlja prave želje u naša srca i tada nam daje te želje. Sjećam se vremena kada sam imala želju jesti domaći kruh od tikvica, ali nisam imala talenta ni vremena napraviti ga. Jednom sam rekla: „Gospodine, željela bih domaći kruh od tikvica.“ Kako sam rekla, tako sam i zaboravila na to. Otprilike tjedan dana kasnije, jedna dama koja nije ništa znala o mojoj želji mi je dala jednu kutiju i kad sam ju otvorila, vidjela sam kruh od tikvica. Bog se raduje činiti i male i velike stvari za nas koje uvijek trebamo cijeniti.

Trebamo tražiti Gospodina da nam dadne posvećene, svete želje. Obično imamo želju za stvarima kao što je uspjeh, financije, lijepa kuća i brak, ali trebali bismo čeznuti i za duhovnim stvarima. Trebali bismo čeznuti upoznati Boga na dublji i prisniji način, uvijek pokazivati Plodove duha (posebno Ljubav), služiti Bogu na načine koji Ga uzdižu, biti Mu uvijek poslušni itd.

David je rekao da su sve njegove želje pred Bogom (vidi Psalam 38:10). Tražimo od Boga da makne naše tjelesne i stavi u nas svete želje. On stavlja u nas želje koje će donijeti Njegovu pravednost, mir i radost u naš život (vidi Rimljanima 14:17), a one su uvijek u slaganju s Njegovom Riječju.

Ako bi žena željela nekog muškarca koji je već u braku, to bi onda bila tjelesna želja, ili ako bi muškarac želio susjedovu kuću i auto, to bi također bila tjelesna želja. Ako bi žena poželjela muža u Božje vrijeme ili muškarac poželio lijep dom i auto u pravo vrijeme, te želje bi bile posvećene. Pogrešne želje nas muče i mi smo nestrpljivi ostvariti ih, ali posvećene želje dolaze sa spremnošću da čekamo na Božje vrijeme i načine.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Stavi svoje želje pred Boga, moli za njih i vjeruj Bogu da će ih ispuniti u pravo vrijeme ako su dobre za tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon