Božja nadnaravna naklonost

Božja nadnaravna naklonost

„Gospodin osiromašuje i obogaćuje, ponizuje i uzvisuje.“ – 1. Samuelova 2:7

Postoji razlika između prirodne i natprirodne naklonosti. Prirodna naklonost se mora zaraditi, ali natprirodna naklonost je milostivi dar od Boga.

U 1. Samuelovoj 2:7 kaže se da Gospodin osiromašuje i obogaćuje, ponizuje i uzvisuje. Savršeni primjer ovoga je Esterin život. Bog ju je podigao iz tame da bi postala kraljica cijele zemlje. Dao joj je naklonost koga god je upoznala, uključujući i kralja.

Ester se oslanjala na tu naklonost da bi spasila sebe i svoje ljude od Hamana, zlog čovjeka koji je planirao pogubiti sav narod. Ona se, možda, plašila otići i pitati kralja za pomoć da intervenira, ali je znala – Božja naklonost je s njom i nastavila je s punim povjerenjem u Njega.

I mi bismo, kao Estera, trebali živjeti u slobodi koja dolazi iz življenja u Božjoj naklonosti. Unatoč tome što se sve može činiti beznadežno, Bog te može podići. Ako je tvoj život u Njegovim rukama, svjetlo Gospodnje te obasjava.

Molitva:

Bože, ne oslanjam se na prirodnu naklonost. Umjesto toga, želim živjeti u Tvojoj nadnaravnoj naklonosti. Znam da me možeš podići jer je moj život u Tvojim rukama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon