Brigama se ne može produžiti život

Brigama se ne može produžiti život

„Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat?“ – Matej 6:27

Od briga nema apsolutno nikakve koristi. One ne mogu promijeniti ništa i samo trošimo vrijeme brinući se o nečemu što ne možemo promijeniti – o stvarima koje samo Bog može promijeniti.

Biblija kaže da brigama ne možemo produžiti život ni za jedan lakat. Ipak se brinemo, brinemo i još više se brinemo, a to nas nikamo ne vodi. Svaki put kad se jako uznemirimo, potrebno nam je puno emocionalne energije, iscrpljuje nas, utječe na zdravlje, krade našu radost i opet ništa se ne promijeni. Moramo prestati pokušavati popraviti stvari koje samo Bog može popraviti. U cijeloj situaciji jedino đavo ima korist i može reći: „Ha, ha, ha! Opet ga imam!“

Isus nam u Ivanu 14:27 govori da se “smirimo“ i “razvedrimo“. Kada tako činimo, mislim da su to neprijatelju bar jedan – dva dobra ‘nokaut’ udarca. Kad shvatiš da ništa ne možeš promijeniti – to te smiri, a kad shvatiš da samo Bog može – to te razvedri!

Zato nemoj brinuti. Umjesto toga, smiri se, razvedri se i natjeraj đavla u bijeg!

Molitva:

Bože, moja briga doista ništa ne postiže, pa je zato odbacujem. Oče, tako sam ti zahvalan jer Ti možeš popraviti stvari koje ja ne mogu. Umiri me i razvedri!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon